Reacția lui Mircea Trifu după ce PNL Alba l-a contestat că a început campania electorală înainte de termen

PNL Alba a depus o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba împotriva împotriva PSD Alba, ALDE Alba și a candidatului independent la Primăria Alba Iulia, ”Mircea Trif”, arătând că au desfășurat activități ce țin de campania electorală prin expunerea de panouri și afișaje cu mesaje politice și distribuirea de flyere, cerând aplicarea art. 80 din Legea nr. 115/2015 și luarea măsurilor administrative.

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Alba nu a soluționat cererea și a declinat-o în favoarea Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Alba Iulia.

Mircea Trifu04

Mircea Trifu și-a arătat nemulțumirea cu privire la această contestație și a dat spre publicare, ziarului Unirea, următoarea scrisoare:

”Ca urmare a plângerii făcute de așa zisul MARE PNL DE ALBA, care folosește aceleași metode de 25 ani pe care FSN-ul le folosea la începutul anilor 90, mă vad nevoit sa fac următoarea precizare:

Nu mă surprind aceste metode milițienești, sunt obișnuit cu ele de 25 de ani. Aceste personaje politice care au stat alături de ION ILIESCU la începutul anilor 90, apoi 10 ani alături de Petre ROMAN, nu au cum sa evolueze…Școala TRAIAN BĂSESCU i-a cizelat și mai bine in astfel de meschinării… Cu astfel de profesori si idoli politici, vin astăzi si ne vorbesc de ANTI-PESEDISM si de DREAPTA POLITICA… Politruci feseniști, asta-i definiția lor. Iată ce le spun celor care fac campanie ELECTORALA de 20 de ani, zi de zi, la ALBA IULIA.

SI AU NESIMȚIREA SA FACA PLÂNGERI MILIȚIENEȘTI

Stimați conducatori ai orasului Alba Iulia, stimate domnule Primar, Consiliu Local, Aparat Administrativ … Ma gandesc ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume despre situatia in care acest oras se gaseste. Mai exact sa iesim din zona de confort data de eterna si fascinanta “Cetate Alba Carolina” cu care ne tot dati de ani de zile, împreună cu defilarile garzilor si specacolele de acolo, cu fanfaronada anuala de Zilele Orasului, cu Bonnie Tyler, Smiley si Stefan Banica si cu tot circul pe care incercati sa ni-l vindeti sub pretextul ca acestea sunt adevaratele valente ale unui oras European.

Pentru dumneavoastra nu sunt importante lucrurile care sunt importante pentru cetatean. Pentru dumneavoastra sunt importante artificiile, tunurile și popcornul din Cetate. Cine este responsabil insa de ce se afla in afara Cetatii? Nu tot dumneavoastra, diriguitorii acestui oras? Va invit stimati diriguitori ai orasului sa faceti o plimbare prin Alba Iulia.

Bineinteles, cea din afara zidurilor Cetatii. Sa vedeti dezastrul urbanistic care l-ati pastorit de peste 2 decenii. Sa vedeti strazile desfundate cu latime de doar 3 metri. Sa vedeti blocurile multicolore cu buticuri la parter, sa vedeti lipsa spatiilor verzi si a locurilor de joaca pentru copii, sa vedeti imbulzeala de masini parcate care pe unde pentru ca nu exista decat foarte putine locuri de parcare civilizate. Sa vedeti sensuri giratorii de zeci de mii de euro puse care pe unde si « asezonate » cu semafoare care mai mult incurca circulatia decat o fluidizeaza.

Oamenii au nevoie de strazi civilizate! Oamenii au nevoie de utilitati, de curent, de apa, de canalizare, de gaz! Daca cineva vine si cere sa fie racordat la utilitati, sa i se asfalteze strada, este privit de parca cine stie ce mari grozavii a cerut… Nu se poate ca in « Cealalta Capitala » sa avem zeci de kilometri de strazi neasfaltate, sute sau poate mii de case si chiar blocuri de locuinte deservite de fose septice. Va ascundeti dupa dictonul « este proprietate privata, daca nu predati toti drumul la Primarie, nu putem face nimic ».

Ce se intampla daca din 20 de proprietari unul este de negasit sau pur si simplu nu vrea sa semneze sa cedeze 2 metri patrati la Primarie? Nu mai dezvoltam acea zona, gata, o lasam in noroaie? Pai atata vreme cat tu autoritate locala ai aprobat sa se faca o strada acolo, se numeste strada « X », o ai pe harta orasului, de ce nu te ocupi de ea? Daca s-a stiut de la inceput ca acolo e strada, de ce nu ai luat masuri de la inceput ca ea sa fie predata din start catre Primarie, astfel nu se aproba PUZ-ul/PUG-ul.

Pentru ce sunteti pusi acolo, nu sa gasiti solutii? Ma intreb, in tarile vestice nu exista proprietari? Acolo cum s-au gasit solutii, s-a oprit dezvoltarea Parisului sau a Vienei ca nu stiu cine nu a vrut sa semneze ca cedeaza strada catre Primarie? Este incredibil ce specatol grotesc ne oferiti de atata vreme si daca cineva pune niste intrebari firesti ca cele de mai sus este tratat cu o indiferenta totala…

Sa te fereasca Dumnezeu sa mergi sa ceri o autorizatie de constructie pentru o casa sau pentru un racord de utilitati… Dupa ce ca esti nevoit sa le faci pe bani proprii si apoi sa le si predai furnizorilor de utilitati, esti purtat dintr-un birou in altul si pus in niste ipostaze penibile, nu exista baze de date comune, fiecare departament/birou are evidenta lui proprie diferita de celelalte, nici macar nu se poate verifica in Primarie daca ai sau nu datorii la bugetul local, esti trimis la « Impozite si taxe » care tine tot de Primarie…

Si toate acestea pentru ce ? Pentru ca vrei ca in Alba Iulia in anul 2016 sa ai curent sau canalizare ? Concepeti reglementari urbanistice scoase din « caciula », fara nici o strategie pe termen lung. Exemplu care imi vine acum in minte (dintre multe altele) este mascarada cu “Zona Industriala” de pe Centura Municipiului. S-au trezit oameni cu parcele de porumb ca sunt in “intravilanul municipiului Alba Iulia” si ca parcelele lor fac parte dintr-o zona reglementata ca “Zona Industriala”.

Ati luat parcelele de sfecla si napi si le-ati introdus in intravilan, marind impozitul pe masura iar apoi trimiteti oamenii la Oficiul de Cadastru ca pe banii lor sa isi introduca terenul in intravilan. Asa se creeaza si dezvolta o “Zona Industriala”? Ce “Zona Industriala” este aceea, cand nu are o strada definita, cand un sunt trase minimele utilitati? Ne mai miram ca un vin “investitorii” in oras… Bineinteles, o sa ne spuneti din nou “sunt terenuri private, nu avem ce face …. » .

Pesemne ca numai in Alba Iulia sunt proprietari in lumea aceasta mare, in alte orase din Romania si Europa nu sunt? Cum s-a putut face acolo o strategie de cumparare, de despagubiri de expropieri in folosul dezvoltarii orasului? Ma ia rasul cand imi amintesc de gaselnita numita “Capitala Culturala Europeana”. Capitala Culturala Europeana cu strazi inglodate in noroi si cu locuitori cu fosa septica in curte si cu lumina in casa din fire de curent trase de zeci de ani pe organizari de santier tinute in functiune din mila Electrica…

Mai nou vad ca suntem si “centru universitar”… Nu avem o sala polivalenta, nu avem un teatru, macar de revista. Cinematografele Dacia si Columna sunt pline de sobolani, iar dumneavoastra ne spuneti ca nu se poate face nimic pentru ca sunt ale ministerului de resort si ca trebuie sa dam banii pe Goran Bregovic si pe Bonnie Tyler si pe batalii între Daci si Romani prin santurile Cetatii.

Stadionul “Unirea” este o rusine pe obrazul orasului, toate aceste simboluri ale orasului stau in degradare si dumneavoastra ne spuneti ca suntem “Cealalta Capitala” si sa tacem si sa zicem bogdaproste ca traim in Alba Iulia! Da, ati reusit sa o faceti si pe aceasta, desi era foarte greu: dintr-o bijuterie si un atu extraordinar care ar fi trebuit sa fie aceasta Cetate, am transformat-o intr-un blestem asupra acestui oras pentru ca din cauza ei un se mai dezvolta nimic (sau apropate nimic) in Alba Iulia.

Omul mai rabda dar se si satura pana la urma… Oamenii au inceput sa deschida ochii iar care inca un i-au deschis, ii vor deschide sigur cat de curand. Oamenii vor infrastructura, vor curatenie, vor conditii de viata normale, vor scoli decente si vor spitale civilizate. Va veni o vreme cand nu vor mai veni pe la Primarie sa se roage sa le asfaltati strada, sa le trageti curentul sau apa… Se vor satura sa fie amendati de politie ca nu au unde parca… Se vor satura de tot acest « gri’ , de praf, de noroaie, de mizerie, de intuneric noaptea pe strada, de buruieni crescute din pavaje, de modul cum sunt ascultati si ajutati de autoritatile locale. Se vor satura de plimbari prin Cetate cu burtile goale si pantofii plini cu noroiul din fata casei pentru care platesc impozite fara sa cracneasca. Iar cand acest lucru sa va intampla, atunci intr-adevar orasul se va schimba. Pentru ca pentru orice om rational, a-si pune speranta din 4 in 4 ani ca « hai ca de data asta se schimba lucrurile” este clar, din start un loz necastigator.

Nu exista nici o strategie, nici o consecventa in a rezolva lucrurile care intr-adevar conteaza pentru oameni. Este trist dar din pacate adevarat. Traiti in alt oras, domnilor conducatori ai municipiului Alba Iulia! Nu in cel in care traim noi toti, albaiulienii! Cred ca orasul in care traiti dumneavoastra se numeste Alba Carolina iar noi, cetatenii de rand, traim in Alba Iulia. Poate reflectati un pic acolo, in birourile dumneavoastra…”

Mircea Trifu

Candidat independent la Primăria Alba Iulia.

23 de Comentarii

 1. Individul asta incalca o lege nationala si el ma ia cu blesteme, catastrofe si alte aberatii. Asa vrea el sa conduca orasul? Incalcand legile?

 2. … daca vrem sau daca nu vrem, daca credem sau nu, daca ne place sau nu, …dar in unele privinte ,ca cam asa stau lucrurile pe dinafara,…no priviti sincer, spre dinafara,…si bine inteles lasa -ti pe deoparte simpatiile, ori antipatiile date de apartenenta,…iar mai apoi putem concluziona,…

 3. Problema nu e doar la actualul primar, ci la intreg aparatul administrativ, aceasta cloaca pdl-ista, pusa pe capatuiala, fara viziune si fara un simt practic al realitati sec 21. Nu poti dezvolta un oras doar cu turism sau servicii. Alba-iulia se transforma incet,dar sigur, intr-un oras de pensionari si bugetari. Fara forta de munca inalt calificata, fara facilitati sau infrastructura nu o sa vina niciun investitor. Tinerii nostri care termina vreo facultate prin cj nu se mai intorc ptr ca nu si-ar gasi nimic de munca, universitatea din ab nu e adaptata la piata muncii, ci e o fabrica de popi sau someri cu diploma de drept, asistenta sociala sau alte tampenii. Asta arata lipsa unei strategii pe termen lung a factorilor de decizie care se multumesc cu ce au agonisit de pe urma contractelor cu firmele de casa si nu le pasa de urbea noastra. Trifule, mari sperante sa nu-ti faci, da si tu o tura pe bulevard sa auzi ce mentalitati au venerabilii ce se plimba pe acolo. Concluzionand, va mai curge multa apa pe Mures pana cand vom vedea ca lucrurile merg spre bine si , ptr acest bine, e nevoie de educatie, spirit civic, seriozitate.

 4. Bravo d-le Trif ca spui numai adevar,dar ,,papagalii lor….precum George,uite ce baga……Si mai e ceva d-le Trifu,daca vrei sa faci o succesiune dupa parinti in Alba Iulia,te trezesti ca casa parinteasca figureaza din 1910 !!!!spre ex!Cei de la taxe si impozite nu au evidente actualizate de decenii…. cu cladirile construite in ultimii 40 de ani !Trebuia sa iese pe teren la inventariere si documentare,dar mai bine e sa stai pe scaun in birou la caldurica….!Notarii stiu multe….

 5. Cat adevar in tot ceea ce se scrie Trifu! Recunosc ca daca pana acum ma gandeam sa nu merg la vot, acum m-am hotarat sa merg si sa-l votez pe acest Trifu… nu il cunosc dar pana la urma macar trebuie facut ceva sa se termine cu toata nebunia asta …

 6. “Nu mă surprind aceste metode milițienești, sunt obișnuit cu ele de 25 de ani.”
  Declara Trifu, dar pe mine nu ma surpris niciodata “impostura lui”, ca asta face parte, di caracterul lui personal!

 7. Pentru ce sa mai respectam legile?. Facem tiganie! Nu facem nimic si bagam de vina la alti. Legea se respecta nu se comenteaza iar PNL munceste legal si numai legal, iar problemele orasului au fost rezolvate in mare parte de Mircea Hava la greu nu acum la lucru gata. Iar ce mai este de rezolvat se face legal si numai legal nu cu tiganie. “” Mircea Trifu la puscarie !!!”.

 8. Foarte adeverat ce spune acest Mircea Trifu , dar de la vorbe pana la fapte si realizari e o cale f. lunga….Ne comparam cu vesticii si avem pretentia ca administratia si serviciile de stat sa fie ca in vest dar oare noi ca cetateni , suntem ca ei , avem spiritul lor civic si metalitatea lor ???/…. ma indoiesc f. tare……Doar doua exemple la care sa reflecteze si cei care il aproba din toata inima pe Trifu: aflandu-ma in Germania, am vazut in trafic o masina care a ramas in mijlocul drumului( i-a murit motorul…, alte cauze, nu stiu….) imediat au sarit vreo 3 cetateni din masinile aflate in apropiere..sa-l ajute pe cel aflat in incurcatura sa traga masina pe marginea drumului…. oare la noi ce s-ar fi intamplat ???/, va las pe voi sa raspundeti……
  alta situatie , poate ati vazut si voi caini loviti de masini si lasati acolo sa putrezeasca, sa se imputa, focar de infectie…..nimeni nu pune mana pe o lopata sa faca o mica groapa si sa-l bage acolo….(personal am facut asta acum ceva timp cu un les de caine care incepuse sa intre in putrefactie desi era destul de departe de casa mea)….. ba de multe ori in zonele mai marginase se arunca tot felul de resturi animaliere( intestine , cranii, etc…) unde da domnul , aceasta ducand mai ales vara la mirosuri pestilentiale si focare di infectie…..deci cam,asta e stimati domni, nu putem avea pretentia ca numai administratia sa fie ca-n vest si noi sa fim tot ca-n balcani si ca acum 100 de ani…..

  • In Spania, daca ramaii cu masina in drum, sare “Guardia Civil(jandarmeria spaniola), de la Trafic, sau Politia Local(dupa caz), sa te ajute, sa scoti masina de pe carosabil! Pe cad la noi, poti vedea, vreun politist de la circulatie, sau vreun “caraliu local”, sa impinga la vreo masina?

 9. Asa este. In afara Cetatii nu avem nimic. Si fanfaronadele cu daci si romani din cetate nu folosesc cetateanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*