VIDEO: Oana Badea și-a prezentat echipa cu care vrea să administreze Aiudul, după alegerile din iunie

Candidatul PNL pentru primăria Aiud, Oana Badea, și-a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, echipa de consilieri cu care este convinsă că va câștiga cursa electorală din iunie. Pe liste se află atât oameni tineri, care nu au mai făcut politică dar s-au înscris în PNL special pentru a face administrație, cât și membri cu state vechi în partid, și cu experiență și rezultate concrete în legislaturile trecute. 

pnl aiud”Nu candidez din partea acelui PNL pe care l-am criticat. Și nu se poate pune semnul egal între construirea unui partid nou și traseismul politic. Noul PNL este rezultatul fuziunii prin contopire a PDL și PNL – un proces de reorganizare politică absolut legal. Începândcu anul 1997 și până la fuziunea din 2014 am fost membră a aceluiași partid. De la fuziune, obiectivul major a fost cel al construirii unei oferte administrative autentice pentru aiudeni. Alegerile locale sunt proba de foc a Nului PNL pentru că doar prin câstigarea lor se deschide oportunitatea schimbării modului de a face administrație. Întâi schimbăm administrația și apoi schimbăm politică”, a declarat Oana Badea.

Ea și-a prezentat echipa precizând: ”Nu sunt si nu am fost niciodata singură. Aiudenii au în față, nu o listă de partid, ci o echipă de oameni realizați, foarte bine pregatiți și mai ales independenți, fără a avea nevoie de sinecuri pentru a trăi”.

Lista candidaților susținuți de PNL pentru Primăria și Consiliul Local Aiud este următoarea:

1. Badea Iulia Adriana Oana
2. Georgiu Cosmin-Daniel
3. Fleșer Aurel
4. Câmpean Vasile
5. Bradea-Cristea Iosif
6. Năndrean Paul-Ioan
7. Vultur Vasile
8. Rus Iacob
9. Barb Cristian
10. Gâlea Gabriela Anamaria
11. Ranca Flaviu
12. Mihailă Adina Daciana
13. Toma Ovidiu Adrian
14. Barbu Anamaria
15. Urs Lunca Dorin Florin
16. Tătar Elena Cosmina
17. Maier Cosmin Sorin –
18. Bogdan Mircea
19. Bande Otniel Lucian
20. Berchi Ianos Ștefan
21. Ispas Ioan
22. Varga Ciprian
23. Radu Adrian Nicolae
24. Prof. Olievschi Elena

”Procesul de construire al echipei a lăsat ușile deschise membrilor celor două partide care nu aveau schelete în dulap șia deschis larg ușile oamenilor care n-au făcut niciodată politică. Domnul Alin Florea a fost invitat pe lista de consilieri locali a Noului PNL. Insă pentru a candida ar fi trebuit să renunțe la funcția publică pe care o ocupă în prezent. Alegerea i-a apartinut. Toți cei care hotărăsc să nu se implice în construirea Noului PNL sau se implică în alte zone politice rămân de fapt acolo unde au fost tot timpul, într-un grup de interese care a secătuit resursele aiudene. Despre asta este vorba la Aiud la aceste alegeri locale: despre schimbarea unei clici care se vrea direct sau indirect la butoanele Aiudului și care de 26 de ani doar demolează. Sunt Oana Badea și inainte de a fi om politic, sunt aiudean. Mi-am asumat construirea partidului aiudenilor, dincolo de doctrine. Nu lupt singură pentru schimbarea Aiudului: beneficiez de sprijinul Consiliului Județean Alba prin președintele Ion Dumitrel, și de suportul unei echipe de oameni extrem de bine pregătiți cărora le mulțumesc aici și acum pentru că-mi sunt alături!”, a mai spus candidatul PNL pentru Primăria Aiud.

Oana Badea i-a prezentat pe cei care i-au fost alături la conferința de presă astfel:

Cosmin Georgiu – ”Un Aiudean de nota 10 pentru că înainte de a alege să fie înscris pentru prima dată într-un partid, a avut inițiativă civică excepțională. Nu doar că lucrează într-un mediu privat, în care exactitatea este cuvântul de ordine, dar este și un iubitor al sportului. Are exact dimensiunea noului om politic pe care și-o poate dori un partid nou, așa cum va di PNL Aiud.

Dr. Vasile Câmpean – ”Una dintre bucuriile pe care pot spune că le am este aceea de a avea o platformă ecologistă în interiorul PNL, astfel că dacă pronunțăm numele domnului doctor, îl asociem cu Mișcarea Ecologistă din Aiud și cu lupta pentru spații verzi, pentru ecologizarea Aiudului, pentru tot ceea ce înseamnă verde”.

Dr. Paul Năndrean – ”Un new-entry în politica aiudeană. Îi mulțumesc că s-a alăturat echipei. Este medic stomatolog. Cum vă spuneam, este vorba de oameni pe picioarele lor, care nu au nevoie de sinecuri, ci vor să facă bine comunității aiudene”

Dr. Vasile Vultur – ”A înțeles și reașezarea listei într-o asemenea măsură încât tinerii să aibă șansa de a fi aleși, de a intra în zona de decizie și de aschimba modul de a administra. Dânsul are state vechi în politica aiudeană, în administrația aiudeana, de asemenea, și nu se leagă de niciun subiect controversat de când a ocupat funcția de consilier local în spațiul municipiului Aiud”.

Cristian Barb – ”Un nou-venit în PNL, profesor, care a ales să pună umărul la schimbarea feței administrației aiudene. Are proiecte frumoase cu elevi, a avut un proiect excepțional, până când finanțarea i-a fost luată, dar pe acele proiecte vom construi o ofertă excepțională în Aiud”

Gabriela Gâlea – ”Consilier la primul mandat în perioada 2012-2014, profesoară de Limba și literatura română cu rezultate și performanță deosebită. Nu cred să aibă un an fără un elev cu rezultate deosebite la o competiție națională. Ceea ce o definește este performanța”.

Daciana Mihăilă – ”Profesor și consilier psihopedagog la Școala Axente Sever din Aiud, o veche luptătoare pentru performanță în administrația aiudeană, rămasă în această echipă de mult timp”.

Anamaria Barbu – ”este pentru prima dată pe o listă de consilieri. Este implicată în mișcarea de tineret de la Aiud”.

La întâlnirea cu presa a participat și Sorin Bumb, administrator public al județului Alba, care a confirmat faptul că echipa de candidați PNL din Aiud va beneficia de susținerea liderilor partidului, din punct de vedere politic, dar și a Consiliului Județean Alba, din punct de vedere administrativ, după ce va câștiga alegerile și va începe să-și pună în practică proictele pe care le are pentru municipiu:

15 Comentarii

 1. Daca ultimul de pe lista este profesor, ceilalti, se pare, ca nu au nici o profesie… Cel putin asa reiese: 1 din 24 are o calificare…

 2. Doamna ti-a promis postul , dar nu stiu daca poate ! Sa nu fie mai rau ! Sa “AUZIM” de bine ! 🙂

 3. Mă, voi aiudenii sunteti masochisti? Nu vreti sa trăiti si voi intr- un oras curat si frumos.Nu vreti sa va conduca oameni de bun simt, care au realizat ceva in viata lor. Nu vreti sa iesiti din mizerie. Oana Badea e in toate felurile, e soptitoarea lui funeriu, e asa si pe dincolo! E singura voastră sansa, deschideri bine ochii! Singura! Altfel o sa zaceti in orasul-comuna al judetului Alba!

  • Singura noastra sansa?Daca ea este singura noastra sansa inseamna ca suntem tare inapoiati.Fara nici o jignire dar haideti sa privim lucrurile per ansamblu.Oana Badea este in administratia aiudeana de 4 ani, doar cat stiu eu.Este profesoara dar nu am auzit vreun elev sa mearga din mainile ei la concursuri, olimpiade si alte activitati prin care sa faca cinste rolului de profesor.Da….da…..o sa deschidem bine ochii.

 4. Domnule Campean nu mai mestecati guma ca pareti dezinteresat de ce se intampla in jurul dumneavoastra.Sau chiar sunteti? Doamna Oana Badea unde v-ati bronzat asa? Domnule Sorin Bumb, de ce spuneti ca de acum Aiudul va avea parte de ajutor din partea Consiliului Judetean?Pana acum de ce nu a avut?

 5. Si unde este experienta in administratie a echipei? Nu este destul sa vrei sa faci ceva pentru oras daca nu ai si resurse dintre care cea umana este cea mai importanta. Cei prezenti nu cred ca au o experienta relevanta. Deci, ca si aparat de specialitate se va lucra tot cu oameni lui Josan care sunt angajati in primarie. Vrem sa vedem din partea Oanei un program de dezvoltare clar si bazat pe calcule economice si nu pe idei. NU CRED CA VA MERGE ASA

 6. DragaMaya, Oana Badea a fost 4 ani consilier local, mereu in minoritate, in opozitie. Stii prea bine. Apoi, olimpiade la materia predată de ea, nu am auzit prin tara sa se fi desfasurat. Dar daca iti place mocirla in care trăiesti, alege Liviu Rusu. Restul candidatilor nu au nici o sansa oricum.

 7. Niciunul nu are experienta in investitii publice ceea ce are nevoie orasul. Niciunul nu a lucrat cu proiecte de investitii. Niciunul nu este un manager de succes care sa stie produce si gestiona resurse. SE vede ca este o echipa formata de un profesor. Daca ei reprezinta ultima sansa atunci cred ca orasul e pierdut oricum.

 8. CORECT Marcele: doctorii, profesori, invătatori, ingineri vor sa performeze administratia fara sa aiba minima experienta cu ce se mananca. Intrebati pe vreunul ce atributii are consilierul local sau Consiliul Local sau etapele premergaoiare unei investiti publice sau ceva de bugetele publice. Vor fi PRAF. Poate vor avea bafta la alegeri din cauza gretei ce a lasat-o Josan in Aiud, dar sa faca ceva sunt slabe sanse.

 9. hehe COCO nu prea esti la zi. Programul de investiti este aprobal de Consiliul Local, prioritizat de Consiliul Local iar prioritizarea se face printr-un raport cost-eficienta dezbatut in Consiliu intre oameni care trebuie sa aiba minima experienta.

 10. Picol , ai dreptate , dar uitandu-ne pe listele de la PNL , UDMR si Restul (n-am vazul lista PSD-ului ) apar oameni noi , care pot forma un Consiliu local interesat de AIUD si care doresc ceva pt aiudeni , nu doar pt ei , cum au fost tovarasii Josan si Rusu. 20 de ani au trecut peste Aiud , degeaba tovarase Rusu si tovarase Josan …
  In rest fiti sanatosi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*