ALEGERI LOCALE 2016: Soft care depistează pe loc votul multiplu, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale

Odată cu debutul campaniei electorale, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunțat că a pus bazele unui soft special pentru scrutinul din 5 iunie. Programul va arăta imediat dacă se încearcă un vot multiplu. Are nevoie de internet ca să funcţioneze, dar în unele zone din ţară, conectarea este imposibilă.

alegeri”Există 24 de secţii la care mecanismele automate definite în aplicaţii nu vor funcţiona. Datele de acolo vor fi comunicate prin intermediul unor sisteme de voce. Este vorba de localităţi foarte izolate, cătune, unde numărul de alegători este între cinci şi câteva zeci. La intrarea în secţia de vot, fiecare alegător va fi întâmpinat de un operator de calculator. El are o tabletă, pe care este instalat un softul special creat pentru alegeri. Prin scanarea codului numeric personal, se vor evidenţia informaţii preţioase. De exemplu, vom şti dacă alegătorul are drept de vot, sau, mai important, dacă a votat în altă parte”, a explicat Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precizând că astfel nu se mai pot frauda alegerile.

De asemenea, datorită acestui soft, timpul petrecut în secţia de votare se va reduce cu 30 de procente. Ba mai mult, programul permite înregistrarea instantanee a prezenţei la urne.

Autoritatea Electorală Permanentă organizează întâlniri cu operatorii de calculator, pentru instruire. Iar Serviciul de Telecomunicaţii promite că în ziua alegerilor va fi internet şi în vârf de munte. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro

1 Comentariu

  1. intrebarea e cui sunt aservite Serviciile? Oare or fi diferite de Serviciile de pana in 1990?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*