Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat. Calendarul simulărilor şi al examenelor

Modele de subiecte si bareme de corectare BACALAUREAT 2014Modele de subiecte şi bareme bacalaureat 2016. Calendarul simulărilor şi a examenelor – Modele de subiecte şi bareme pentru simulare şi examenul de BACALAUREAT 2016 (română, matematică, istorie, biologie, chimie, filosofie, fizică, geografie, informatică, psihologie, logică) pentru examenele scrise au fost publicate pe portalul Ministerului Educației Naționale, EDU.RO.

Modele de subiecte și baremele de corectare la Bacalaureat 2016

Limba română-real-model barem 

Limba romana-real-model variantă 

Limba română-uman-model barem 

Limba romană-uman-model variantă 

Limba_materna

Matematică

Istorie

Anatomie_biologie

Chimie

Economie

Filosofie 

Fizică 

Geografie 

Informatică

Logică 

Psihologie 

Sociologie 

Modele de subiecte și baremele de corectare la Bacalaureat 2015

Potrivit metodologiei, elevii care susţin examenul de bacalaureat nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi eliminaţi din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calendarul simularilor de Bacalaureat 2015 – elevii claselor a XI-a


 • 2 martie 2015: Simulare Limba si literatura romana – scris
 • 3 martie 2015: Simulare Limba si literatura materna – scris
 • 4 martie 2015: Simulare proba obligatorie a profilului (Matematica, Istorie)
 • 12 martie 2015: Afisarea rezultatelor

Calendarul simularilor de Bacalaureat 2015 – elevii claselor a XII-a


 • 2 martie 2015: Simulare Limba si literatura romana – scris
 • 3 martie 2015: Simulare Limba si literatura materna – scris
 • 4 martie 2015: Simulare proba obligatorie a profilului (Matematica, Istorie)
 • 6 martie 2015: Doar pentru elevii claselor a XII-a – Simulare proba la alegere a profilului si specializarii (Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie, Logica, Argumentare si comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie)
 • 12 martie 2015: Afisarea rezultatelor

Rezultatele de la simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului.

Calendar examen Bacalaureat 2015:25 – 29 mai 2015: Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen


 • 29 mai 2015: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 8 – 10 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
 • 10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
 • 15 – 19 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
 • 22 – 26 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
 • 29 iunie – Limba şi literatura română
 • 30 iunie – Limba şi literatura maternă
 • 1 iulie – Proba obligatorie a profilului
 • 3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării
 • 7 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
 • 7 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

Modele de subiecte și baremele de corectare la BACALAUREAT 2014. Vezi modelele de subiecte și baremele de corectare publicate pe EDU.RO, pentru sesiunea din 2014.


20 de Comentarii

 1. Modele de subiecte la Bacalaureat 2015 română, matematică, istorie, biologie, chimie, filosofie, fizică, geografie, informatică, psihologie, logică, economie au fost publicate si pe edu.ro

 2. Modelele de subiecte si baremele de corectare la Bacalaureat 2015 publicate pe acest site si pe edu.ro te pot ajuta în pregătirea examenului.

 3. Modelele de subiecte si baremele de corectare de pe acest site sunt bune si pentru pregătirea simulării examenului de Bacalaureat?

 4. Modelele de subiecte si baremele de corectare de pe acest site sunt bune si pentru pregătirea simulărilor examenului de Bacalaureat 2015. Nu lipsi

 5. bacalaureat 2015 programa romana, bacalaureat 2015 programa romana, bacalaureat 2015 programa matematica, bacalaureat 2015 programa chimie, bacalaureat 2015 programa fizica, bacalaureat 2015 programa biologie, bacalaureat 2015 programa anatomie,

 6. Simularea examenului de bacalaureat 2015 incepe in data de 2 martie? Aceste modele de subiecte de bacalaureat 2015 la romana si matematica sunt bune?

 7. Se va termina acest examen cu un rezultat trist , se va repeta in mod cert dovada ca fara invatat nu se castiga examen, nu se poate corela discoteca cu invatatul , pronostic pe tara 45==50% .De cultura generala nici nu are rost sa discutam , ,,,, jale si din nou jale,,,,,,, niste copii fara un viitor , se vor inmultii nr somerilor si a muncitorilor necalificati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*