9 mai 2016, trei aniversări într-o singură zi: câștigarea independenței de stat, victoria armatelor Alianței asupra Germaniei naziste și Ziua Europei

Pe data de 9 mai românii au 3 motive de sărbătoare,întrucât în această zi se aniversează câștigarea independenței de stat, victoria armatelor Alianței asupra Germaniei naziste și Ziua Europei.

9 mai - Ziua independentei RomanieiPrimul motiv este proclamarea independenţei statale la 9 mai 1877. În acea zi memorabilă, România a scăpat de sub dominația turcă. Independenţa a fost recunoscută apoi de puterile europene.

Al doilea eveniment se referă la ziua de 9 mai 1945, zi în care Aliaţii din cel de-al Doilea Război Mondial, printre care și România, au obţinut victoria împotriva Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai pustiitoare conflagraţii din istoria continentului european.

În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*