Activități menite să cinstească Ziua Europei, la Grădinița ”Scufița Roșie” din Alba Iulia – FOTO

prescolari02Grădinița cu P.P. ” Scufița Roșie” Alba Iulia a participat în cadrul Proiectului Internațional ”United in Diversity – Europe seen by children”, organizat de Europe Direct Lombardia.

În cadrul acestui proiect au colaborat unități de învățământ din țările membre ale Uniunii Europene. La nivelul județului Alba, G.P.P. ”Scufița Roșie” Alba Iulia, a fost singura unitate de învățământ implicată în acest proiect, fiind inclusă în grupa a 12-a, împreună cu alte unități de învățământ din Irlanda, Italia,Grecia, Franța. Din fiecare grupă au făcut parte 9 unități de învățământ, din diferite țări.

La nivelul fiecărei unități de învățământ, copiii au realizat desene, din diferite materiale, prin diverse tehnici, care au reflectat o scenă imaginară, sub motto-ul Uniunii Europene ”Unitate în diversitate”. Aceste desene, împreună cu unele informații despre grădiniță și orașul nostru, au fost transmise celorlalte 8 unități de învățământ din grupa din care facem parte, până în data de 8 aprilie2016.

prescolari01Activitatea de final a acestui Proiect, s-a desfăurat în data de 9 mai, Ziua Europei, când, fiecare unitate de învățământ parteneră a afișat pe pereții clădirii,sau pe geamuri, desenele primite de la celelalte unități de învățământ din grupă.

La evenimentul de luni, preșcolarii și colectivul cadrelor didactice din Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia, s-au bucurat de participarea doamnei inspector școlar general Marcela Dărămuș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*