Expoziție de artă plastică la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, cu lucrări realizate de elevi care au abandonat școala, în cadrul Taberei CONTUR 2015

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba găzduiește, începând de luni, 9 mai, o expoziție inedită de artă plastică, în cadrul căreia expun elevii participanți la Tabăra de Artă CONTUR 2015, coordonați de profesorii Ciprian și Radu Chința.

Arta poate să educe, arta poate să vindece, arta îți oferă o alternativă sau te scoate din starea de confort, ca să nu-i spunem indiferență.

Cipriana și Radu Chința sunt doi profesori de la Clubul Copiilor din Petrila care și-au propus, împreună cu cei de la Salvați copiii, filiala Hunedoara, să ofere în cadrul unui program bine gândit o ”a doua șansă” copiilor care au abandonat școala și care priveau arta (și nu numai) cu nepăsare. De asemenea, în 2015 au organizat o tabără de studiu creativ, intitulată sugestiv ”Contur”. Rezultatul eforturilor lor s-a concretizat într-o expoziție de artă plastică plină de culoare, evident, dar parcă și de speranță.

Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și evident, Clubul Copiilor Petrila vă invită la o nouă expoziție de creație plastică (este a patra expoziție pe care ne-o propun cei de la clubul partener). Lucrările din expoziție pot fi văzute în holul bibliotecii județene, începând cu data de 9 mai 2016. Vă invităm să ne treceți pragul pentru a vă alătura bucuriei cu care noi am primit această expoziție și, bineînțeles, pentru o carte!, a transmis Cristina Smadea, bibliotecar la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba. (C.M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*