Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la sfințirea Bisericii Schitului „Buna Vestire” din Hăpria, protopopiatul Alba Iulia

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii din incinta Schitului „Buna Vestire” din localitatea Hăpria, protopopiatul Alba Iulia.

După slujba târnosirii, înconjurat de preoți și diaconi, Arhipăstorul nostru a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. Vorbindu-le credincioșilor prezenți despre importanța locașului de cult în viața duhovnicească, Înaltpreasfinția Sa a spus:

„Noi, creștinii, ne validăm ca fii ai Tatălui ceresc în biserică, în locașul de închinare, care este numit în Sfintele Scripturi Casa Tatălui, Casa Domnului sau locul sălășluirii slavei divine. De aceea, este bine să cercetăm locașul bisericesc ca să aducem închinare cuvenită bunului Dumnezeu și să primim binecuvântările Sale tămăduitoare și iertătoare. Să intrăm cu bucurie în casa Domnului, ori de câte ori glasul clopotelor ne cheamă duios, pentru că aici este Muntele Fericirilor, de unde Hristos se adresează mulțimilor prin sfințiții slujitori: episcopi și preoți; El Care a zis: «Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă!» Aici, în Biserică, este foișorul de sus, de pe colina Sionului, unde Hristos continuă să reactualizeze misterul pascal, Cina cea de taină, făcându-ne părtași la Trupul Său și la Sângele Său care ne oferă sănătate, bucurie și mântuire. În casa Domnului noi ne rugăm împreună, cântăm împreună, ne împărtășim din același Potir euharistic, devenind o inimă și un suflet ca primii creștini din Ierusalim. Și când toate acestea le-am experimentat nu putem decât să exclamăm: «în Biserica slavei Tale stând, Doamne, în cer ni se pare a sta!»”

La final, Părintele Arhiepiscop Irineu o oferit distincții și diplome ctitorilor și binefăcătorilor sfântului locaș de închinare, care au sprijinit edificarea, pictarea și împodobirea acestui așezământ monahal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*