Noul episcop al Hușilor, ÎPS Ignatie Trif, a studiat și predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Înalt Preasfinţitul Părinte Ignatie Trif, întronizat duminică episcop al Hușilor, a fost arhiereu vicar al Episcopiei Române din Spania şi Portugalia, iar anterior a slujit la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

Născut în localitatea Bilbor din judeţul Harghita, Preasfinţitul Părinte Ignatie a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan“ din Alba Iulia. Pregătirea universitară şi-a împlinit-o la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, la Atena – ca bursier al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia -, şi la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian“ din Bucureşti, unde şi-a susţinut teza de doctorat, scrie ziarullumina.ro.

A fost hirotonit diacon şi preot în anul 2001 şi tuns în monahism în 2008, pe seama Mănăstirii „Sfânta Treime“ din Alba Iulia (Catedrala Arhiepiscopală). În anul 2008 a fost ridicat la rangul de protosinghel, iar în 2011 la cel de arhimandrit.

A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi a desfăşurat o intensă activitate publicistică.

Mitropolitul Moldovei a vorbit, duminică, despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

 La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

”Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei”, a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie, potrivit Mediafax.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*