Expoziții de tehnică militară, filmulețe, reviste și broșuri la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, cu prilejul „Zilei Armatei Române”

Centrul Militar Judeţean Alba – Biroul Informare Recrutare, în colaborare cu Batalionul 136 Geniu  Alba Iulia, Iulia  cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba și al Colegiului Național „David Prodan” din Cugir, a organizat astăzi evenimentul intitulat „Ziua Armatei României în școli”, în preambulul Zilei Armatei României.

Echipa de cadre  militare,format din căpitan Liviu Neagoe, plutonier adjutant principal Sorin Ghișa și plutonier Florina Romoșan, precum și doi elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia  le-au prezentat astăzi elevilor de la Colegiul Național „David Prodan” și celor de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir echipamente și tehnică militară, însemnătatea  Zilei Armatei, dar și oferta educaţională, precum şi avantajele îmbrățișării carierei militare.

 Copiii de toate vârstele au fost fascinați mai ales de armamentul expus pe standuri, pe care au cerut voie să-l atingă și cu care au dorit să se fotografieze. Au mai fost prezenți și doi ofițeri de la UM 01684 Alba Iulia. Elevii prezenți la eveniment au fost foarte impresionați, atât de materialele prezentate de către cadrele militare cu experiență, care au venit pregătite cu filmulețe, broșuri și reviste, întâlnirea având un caracter interactiv și relaxat.

Unii dintre cei prezenți s-au arătat în mod deosebit interesați de cariera militară, zăbovind la sfârșitul prezentării pentru a mai pune întrebări militarilor. Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 17-24 octombrie, cea de-a șasea ediţie a evenimentului „Ziua Armatei Române în şcoli”. Echipe formate din militari de la toate categoriile de forţe, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar şi reprezentanţi ai birourilor informare – recrutare vor prezenta elevilor  din ţară importanţa Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

Despre importanța Zilei Armatei și despre cariera militară, căpitanul Liviu Neagoe ne-a declarat următoarele: „Noi desfășurăm această activitate în fiecare an în instituțiile civile de învățământ. Cu această ocazie facem promovarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale și le arătăm tuturor elevilor, atât celor de clasa a opta, cât și celor de liceu, cât e de frumoasă viața în Armata Română și că nu este nimic greșit în a-ți alege o asemenea carieră. Noi le arătăm care sunt primii pași în ceea ce privește recrutarea și admiterea în instituțiile de învățământ militar – colegii militare, academii, școli de maiștri militari și subofițeri”.
Constantin PREDESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*