Aproximativ 200 de elevi s-au întâlnit ieri, 25 octombrie 2017, cu jandarmii din Alba Iulia, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: să ştii mai multe, sa fii mai bun!”

Ieri, 25 octombrie 2017, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a avut loc o activitate informativ-preventivă derulată de Jandarmeria Alba în cadrul  săptămânii “Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Aproape două sute de elevi şi cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia şi Şcoala Gimnazială “Nicolae Drăgan” Galda de Jos au aflat direct de la jandarmi care sunt misiunile acestora, cum se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi cum acţionează pentru a garanta respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care adolescenţii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal, chiar dacă sunt minori.

Elevii au pus întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, aceştia au participat la dezbatere, au avut nelămuriri la care au primit răspuns, această interactivitate ducând la o optimă înţelegere a aspectelor expuse de jandarmi. De un interes deosebit s-a bucurat apariţia a doi “mascaţi” care şi-au prezentat echipamentul din dotare şi le-au spus copiilor ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc.

În cea de-a doua parte, le-au fost prezentate elevilor o parte din materialele de intervenţie specifice jandarmilor, un câine de serviciu special antrenat pentru intervenţie precum şi o autospecială de intervenţie specifică jandarmeriei.

La sfârşitul activităţilor desfăşurate, elevii s-au arătat încântaţi de experienţa trăită, unii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a deveni jandarmi în viitorul apropiat iar cadrele didactice au transmis mulţumiri şi aprecieri jandarmilor albaiulieni pentru activitatea desfăşurată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*